Gacsály Művelődési ház

MFP-ÖTU/2019


MFP azonosító: 1005300503
Gacsály Község Önkormányzata támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében az „Önkormányzat tulajdonában levő utak felújítása” címmel.

Támogatás összege: 14 901 278 Ft

A projekt célja Gacsály Szabadság és Táncsics utcáinak felújítása. Célunk a két legrosszabb minőségű út felújításával a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, ezáltal az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, a településkép épülése, ezzel elősegítve a lakosság életszínvonalának javítását. Mivel településünk lakói túlnyomóan mezőgazdasági jellegű tevékenységet folytatnak, nagy szűkség van az utak állandó járhatóságának biztosítására. Az önkormányzati utak karbantartását Gacsályban álláskeresők foglalkoztatásával, közfoglalkoztatás kapcsán oldjuk meg.

A Szabadság utca felújításra szoruló hossza összesen 230 méter, felülete 690 négyzetméter. Átlagos szélessége 3 méter. Az út az elvégzett felmérés alapján rossz állapotú. A megvalósítandó technológiai során új aszfaltszőnyeg terítése történik meg. Az út két oldalán átlag 1 méter széles padkarendezés kerül betervezésre.

A Táncsics utca felújításra szoruló hossza összesen 310 méter, felülete 992 négyzetméter. Átlagos szélessége 3,2 méter. Az út az elvégzett felmérés alapján rossz állapotú. A megvalósítandó technológiai során új aszfaltszőnyeg terítése történik meg. Az út két oldalán átlag 1 méter széles padkarendezés kerül betervezésre. Az útszakaszok felújítása különösen fontos, hiszen ezáltal biztonságosabban megközelíthetővé válnak a közigazgatási és kereskedelmi szolgáltatások.

E-mail: gacsaly.onkorm@freemail.hu
Cím: 4972 Gacsály Széchenyi u. 25.
Tel.: 06-70-319-9391